Takuuaikaisissa tarkastuksissa kartoitetaan viat ja puutteet

3.6.2021

Palvelut uusille kiinteistöille:

Uusien kiinteistöjen viat ja puutteet on hyvä kartoittaa ennen kiinteistön vastaanottotarkastusta tai ennen kuin 10 vuotta tulee täyteen.

Vastaanottotarkastuksessa osakas voi reklamoida kaikki mahdolliset viat, kuten vaikkapa parketissa olevan maalitahran. Osa vioista on kuitenkin sellaisia, että ainoastaan asiantuntija voi havaita ne, kuten esimerkiksi ilmanvaihdon ongelmat.

Kun viat ja puutteet kartoitetaan asiantuntevasti ja raportoidaan, ne on helppo reklamoida rakennuttajalle.

Uudehkon, alle 10-vuotiaan rakennuksen tarkastuksessa pyritään etenkin löytämään rakennuksen piileviä vikoja, kuten vaikkapa salaojien painumista. Myös rakenteista voi löytyä puutteita tai jopa rakennusvirheitä.

Koko kiinteistön tarkastus 10 vuoden kohdalla on myös hyvää ennakoivaa kunnossapitoa ja samalla voidaan myös laatia kiinteistön kunnossapitosuunnitelma eli PTS.

Tarkastuksessa käydään läpi koko kiinteistö tai sopimuksen mukaisesti. Kolme keskeistä osa-aluetta kiinteistöissä ovat
·       Rakennetekniikka
·       LVIA-tekniikka
·       Sähkötekniikka

Myös asukaskysely on tärkeää tässä vaiheessa. Sähköisessä kyselyssä kartoitetaan kiinteistön viat ja puutteet asukkaan näkökulmasta, esimerkiksi piha-alueet, kylpyhuoneiden puutteet tai asukaan kokema meluhaitta.

Eräässä 10-vuotisvastuutarkastuksessa löydettiin vakava asennusvirhe. Palopellin (valkoisen värisen) laipan pitää olla kiinteästi asennettuna vasten lävistettävää palo-osastoivaa rakennetta.

Ota yhteyttä

Asiantuntijamme kattava koulutus, kokemus ja pätevyydet
mahdollistavat laadukkaan lopputuotteen asiakkaalle.

Ruosilantie 14 A, HELSINKI

010 274 0810

YHTEYSTIEDOT

KT Kuntotutkimus Oy
Ruosilantie 14 A
HELSINKI
puh. 010 274 0810
info(at)kuntotutkimus.com

Suomen vahvimmat Kuntotutkimus Oy AA

KT Kuntotutkimus Oy © 2024