Rikkonaisia putkieristeitä? Sisäilman asbestimittauksella varmistat tilojesi puhtauden

Asbesti ja rikkotuneet putkieristeet

14.4.2021

Valitettavan usein kerrostalojen kellareissa törmää rikkonaisiin putkieristeisiin. Etenkin 60-70-lukujen kerrostalojen kellaritiloissa voi olla jopa tuhat juoksumetriä putkia, jotka on eristetty vaalealla, yleensä asbestia sisältävällä massalla.

Hyvin tavallista on, että putkia on tökitty esimerkiksi suksisauvoilla tai muilla terävillä esineillä, jolloin putkieristeen pinta on rikkoutunut ja massaa on rapissut lattialle.

Jos rikkoutuneita eristeitä havaitaan, tulee asbestikartoitus tehdä mahdollisimman pian. Rikkoontuneet eristeet tulee paikata ja tilojen käyttäjiä tulee tiedottaa asbestipitoisista materiaaleista.

Myös tilojen puhtauden varmistus on tärkeää. Sisäilman asbestimittauksella voit varmistaa, ettei sisäilmassa ole terveydelle haitallisia asbestikuituja.

Puolueettomalla sisäilman asbestimittauksella eli ns. varmennusmittauksella tarkistat myös tilojen puhtauden asbestipurkutöiden jälkeen.

Purkutöiden aikana voidaan varmentaa myös osastojen toiminta mittaamalla osastoinnin ulkopuolista tilaa.

Kuituja sallitaan sisäilmassa seuraavasti:
•           Työntekijän asbestille altistumisen arviointi, 8 tunnin keskiarvo: 0,1 kuitua / cm3 – altistumisalueen puhtauden arviointi: 0,01 kuitua / cm3.

YHTEYSTIEDOT

KT Kuntotutkimus Oy
Ruosilantie 14 A
HELSINKI
puh. 010 274 0810
info(at)kuntotutkimus.com

Suomen vahvimmat Kuntotutkimus Oy AA

KT Kuntotutkimus Oy © 2024