Opinnäytetyö rakennusluvista ja sisäilman laadusta – työ salaojien ja sadevesijärjestelmien kartoittajana

Katarina Vyhnalek KT Kuntotutkimus Oy

14.4.2021

Ympäristöteknologian insinööriksi viime syksynä valmistunut Katarina Vyhnalek teki insinöörityönsä KT Kuntotutkimus Oy:ssä. Hän opiskeli Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa ja hänen pääaineenaan oli ympäristöteknologia.

Opintoihin liittyvän harjoittelujaksonsa hän suoritti KT Kuntotutkimus Oy:ssä jo edeltävä syksynä 2019. Kun harjoittelujakso oli ohi, hän aloitti kuntotutkijana yrityksessä opintojensa ohella.

Insinöörityön jälkeen vakituiseksi kuntotutkijaksi

Vyhnalekin insinöörityö käsitteli Vantaan kaupungin seitsemää paviljonkirakennusta, jotka ovat Hakunilanrinteen, Kukkopillin, Linnean, Pehtoorin ja Tammiston päiväkodit sekä Jokivarren ja Nikinmäen koulun paviljongit.

Tutkimuksessa kartoitettiin paviljonkirakennusten sisäilman riittävyyttä käyttäjämäärää kohden sekä mitattiin hiilidioksidimääriä ja katsottiin, ylittyivätkö asumisterveysasetuksen toimenpiderajat. Lisäksi työssä käsitellään rakennusluvan ja toimenpideluvan eroja sekä selvitetään, mitä tarkoitetaan tilapäisellä rakennuksella.

Valmistumisensa jälkeen Vyhnalek aloitti kuntotutkijana KT Kuntotutkimus Oy:ssä. Hänen vastuualueinaan ovat mm. salaojien ja sadevesijärjestelmien kartoitukset ja korkomittaukset.

Salaojaselvityksiä tarvitaan myös uudisrakennuksissa

Työssään Vyhnalek on viihtynyt erinomaisesti.

– Työ on ollut monipuolista ja vaihtelevaa. Tilaustyötä olen päässyt tekemään heti alusta asti. Työkaverit ovat mukavia ja ilmapiiri on hyvä.

Salaoja- ja sadevesijärjestelmien selvitystyöstä Vyhnalek on pitänyt etenkin siksi, että työ tehdään ulkona.

– Salaojien ja sadevesijärjestelmien ongelmat eivät koske pelkästään vanhoja rakennuksia, vaan niitä voi olla uudemmissakin kiinteistössä, jopa niissä, joissa rakennuttajan 10-vuotisvastuu on vielä voimassa, hän muistuttaa.

YHTEYSTIEDOT

KT Kuntotutkimus Oy
Ruosilantie 14 A
HELSINKI
puh. 010 274 0810
info(at)kuntotutkimus.com

Suomen vahvimmat Kuntotutkimus Oy AA

KT Kuntotutkimus Oy © 2024