KT Kuntotutkimus Oy:ssä uusia asiantuntijoita

KT Kuntotutkimus Oy:ssä uusia asiantuntijoita

31.5.2022

KT Kuntotutkimus Oy:ssä on aloittanut kevään aikana kaksi uutta asiantuntijaa. Mikko Pelkiö on nimitetty rakenneasiantuntijaksi ja Ville Ilomäki ilmanvaihdon asiantuntijaksi.

 

Toimivaa ilmanvaihtoa pidetään itsestäänselvyytenä

Ville Ilomäellä on takanaan monipuolinen ura ilmanvaihdon parissa. Hän on tehnyt ilmamäärien mittaus- ja säätötöitä sekä selvittänyt järjestelmien vikoja ja ratkaissut ongelmia. Hän on toiminut myös kiinteistönhoitajana.

Uudet haasteet, osaamisen kehittäminen ja monipuolinen työ kuitenkin kiinnostivat, joten siksi Ilomäki lähti kuntotutkimusten pariin.

-Työurallani olen tottunut kenttätyöskentelyyn ja siitä haluan pitää kiinni. KT Kuntotutkimus Oy:ssä sain mahdollisuuden lähteä laajentamaan osaamistani kattavien raporttien ja kuntoarvioiden laatimisessa ilman että joudun lopettamaan työskentelyn kentällä. Koen työpäiväni täällä juuri itselleni sopivaksi, ne ovat sekoitus kenttä- ja toimistotyötä, hän kertoo.

KT Kuntotutkimus Oy:ssä Ilomäki tekee pääosin LVI-kuntoarvioita sekä hormikartoituksia. Työssään hän haluaa perehtyä syvällisesti järjestelmien toimintaan.

-Perehtyminen järjestelmien toimintaan syvällisesti on minun tapani tuottaa tilaajille kattava ja nimenomaan hyödyllinen raportti kuntoarvoistani. Toimivaa ilmanvaihtoa pidetään usein itsestään selvyytenä, eikä sen aiheuttamia ongelmia välttämättä huomaa arjessa.

 

Puutekniikan insinööri tuntee puun ominaisuudet

Mikko Pelkiö on valmistunut puutekniikan insinööriksi Savonia-ammattikorkeakoulusta ja sen jälkeen rakennustekniikan insinööriksi. Valmistumisensa jälkeen hän teki töitä tietomallinnuksen ja rakennuspiirustusten parissa, kunnes alkoi kaivata uusia haasteita ja monipuolisempaa työnkuvaa.

-Kun KT Kuntotutkimus Oy haki uusia osaajia, heräsi mielenkiintoni saman tien ja valinta oli lopulta melko selvä. Vaihtelevat ja monipuoliset työtehtävät ja tutkimuskohteet kuten kiinteistöjen peruskuntoarviot, julkisivujen ja parvekkeiden kuntotutkimukset, asbesti- ja haitta-ainekartoitukset sekä rakennusten sisäilmaongelmien selvittely kiehtovat kovasti, Pelkiö kertoo.

Työ KT Kuntotutkimus Oy:ssä on ollut hänen mielestään juuri sitä mitä odotti.

-Olen päässyt kehittämään omaa osaamistani kokeneiden ammattilaisten kanssa hyvin mielenkiintoisissa ja nopeatempoisissa projekteissa. Työt kentällä ja raportointi toimistolla rytmittävät työtä niin, että mielenkiinto pysyy yllä.

-Lisäksi tässä työssä pääsee usein myös lähelle asiakasta. On hyvin palkitsevaa selvittää ja löytää erilaisten ongelmien juurisyitä sekä ennalta ehkäistä niiden syntyä.

Pelkiön mielestä myös puutekniikan insinöörin koulutuksesta on hyötyä.

-Tunnen hyvin eri puulajit, niiden ominaisuudet, kosteuskäyttäytymisen, käyttökohteet sekä vaurioituneiden puuosien korjausmenetelmät. Puun erinomaiset ominaisuudet parantavat sisäilmanlaatua, mikä osaltaan edistää asumisterveyttä ja -viihtyvyyttä. Puumateriaalien käyttö sisätiloissa tasaa huoneilman kosteutta ja puu toimii antibakteerisena alustana.

Työssään hän pyrkii tuomaan puun hyviä ominaisuuksia esille, kun asiakkaat etsivät kestäviä ja ekologisia ratkaisuja ongelmiinsa.

-Koen, että pystyn vaikuttamaan puun käytön lisäämiseen taloyhtiöiden korjaushankkeissa, kun me teemme kiinteistöjen kuntoarvioita ja pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelmia.

YHTEYSTIEDOT

KT Kuntotutkimus Oy
Ruosilantie 14 A
HELSINKI
puh. 010 274 0810
info(at)kuntotutkimus.com

Suomen vahvimmat Kuntotutkimus Oy AA

KT Kuntotutkimus Oy © 2024