Kiinteistön kylpyhuonekuntoarvio – työkalu päätöksentekoon

Kiinteiston_kypyhuoneen kuntotutkimus

17.11.2021

Kokonaiskuva asunto-osakeyhtiön märkätilojen kunnosta on tärkeää päätöksenteossa esimerkiksi silloin kun yhtiö valmistautuu linjasaneeraukseen. Jos kylpyhuoneista on saneerattu vain kymmenesosa, voi olla kustannustehokkaampaa uusia ne kaikki linjasaneerauksen yhteydessä.

Kylpyhuoneen kuntoarviossa kartoitetaan kaikkien märkätilojen korjaustarpeita ja arvioidaan korjausajankohtaa. Kartoitettavia kohteita ovat mm. rakenteet ja niiden pintakosteudet sekä tiiveys, viemäröinti, ilmanvaihto ja sähköjärjestelmät.

Kuntoarviossa laaditaan tilakohtainen lomake, jossa esitetään jokaisen kylpyhuoneen materiaalit ja havainnot kunnosta sekä toimenpidesuositukset.

Lisäksi lomakkeessa esitetään kylpyhuoneen kuntoluokka, joka on tilan kunnosta ja korjaustarpeesta muodostettu arvio. Yhteenvedossa esitetään eri kuntoluokkien prosenttiosuudet.

Uudemmissa yhtiöissä märkätilojen kunto on tärkeää selvittää ennen kuin rakennuttajan 10-vuotisvastuu päättyy.

Märkätilojen kuntoarvio on hyvä työkalu myös kiinteistössä toteutettavaa asbesti- ja haitta-ainekartoitusta varten. Raportista on mahdollista löytää kylpyhuoneet, joista tulee ottaa näytteitä haitta-ainetutkimuksiin.

RT-korteista seuraavat koskevat märkätilojen rakenteita ja korjaamista: RT 84-1116 Märkätilojen rakenteet, RT 84-11093 Asuntojen märkätilojen korjaaminen

YHTEYSTIEDOT

KT Kuntotutkimus Oy
Ruosilantie 14 A
HELSINKI
puh. 010 274 0810
info(at)kuntotutkimus.com

Suomen vahvimmat Kuntotutkimus Oy AA

KT Kuntotutkimus Oy © 2024